GRADNJA NOVIH GROBNICA NA ČETIRI GROBLJA, RASPOLOŽIVE I KASETE ZA URNE NA CENTRALNOM GROBLJU

Sve je veća zainteresiranost građana kako za klasične pogrebe, tako i kremacije

Zbog velike potražnje za grobnicama, vrlo brzo planiramo izgradnju novih grobnica i to na četiri groblja. Tako će se na Centralnom groblju izgraditi 24 grobnice, dok će ih 14 biti na groblju u Višnjevcu. Na groblju Donji grad izgradit će se 16, a na katoličkom groblju Tenja ukupno šest novih grobnica. Razlog što se gradnja obavlja na tim grobljima jest činjenica da ondje, za razliku od drugih grobalja, ima mjesta. Inače, kod nas se nalazi kronološki popis svih zainteresiranih stranaka, a ukoliko ih bude još, odnosno bude bila veća potreba, u najkraćem ćemo mogućem roku graditi još veći broj.

Dakako, interes postoji i za ostala groblja, no na većini njih nema dovoljno mjesta za gradnju novih grobnica. U Ukopu se držimo pravila dobroga gospodarenja pa se ponuda oblikuje na osnovu potražnje, kako se ne bi trošio novac na neadekvatan način.

A osim grobnica, na Centralnom groblju na raspolaganju su i kasete u zemlji za polaganje urni. U svaku kasetu stane četiri, odnosno šest urni. U ovom trenutku pet je slobodnih kaseta od ukupno njih 28. Ovisno o potrebi, na istome groblju moguća je gradnja dodatnih kaseta. U planu je također i izgradnja novih kolumbarija, uz već postojećih devet, a kao i od davne 1984. godine, urnu je moguće položiti i na postojećim grobnim mjestima, bilo da je riječ o standardnoj grobnici ili humci.

Valja podsjetiti i na to da je krematorij, nakon poduže stanke, započeo s radom 28. svibnja. Kolika je zainteresiranost za kremacije pokazuje i podatak da je od prosinca 2023. godine do svibnja 2024. godine organizirano 55 kremacija što je obavljeno u Zagrebu, a sad je samo u sedam dana, od početka rada krematorija, bilo čak 12 kremacija u Osijeku. Zainteresiranost za kremiranje umjesto klasičnog pogreba, sve je veća, a valja podsjetiti i na to da je nakon kremacije pepeo, ovisno o želji pokojnika, odnosno obitelji, moguće posuti i po ružičnjaku na Centralnome groblju.

Koristimo kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge.