Na blagdan Svih svetih u Osijeku pojačan i besplatan javni prijevoz, gradska groblja uređena

Snimanje Svi sveti 1

Na inicijativu osječkoga gradonačelnika Ivana Radića na blagdan Svih svetih javni je prijevoz besplatan, a autobusne linije prema osječkim grobljima pojačane rečeno je na konferenciji za novinare održanoj na Centralnome groblju u Osijeku.

„Želimo da naši građani dostojanstveno obilježe blagdan Svih svetih kako bi se sjetili svojih najmilijih. Apeliramo da se toga dana što više koristi javni gradski prijevoz. Svih naših 20 groblja je pripremljeno i uređeno za predstojeći blagdan. Grad Osijek je zajedno s tvrtkom Ukop u 2023. godini uložio čak 150.000 EUR u obnovu i održavanje naših 20 gradskih groblja, a najveći dio tih sredstava utrošen je na obnovu staza i ograda.“- izjavila je zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.

Iz gradske tvrtke Ukop ističu da su u završnoj fazi uređenja Centralnog groblja.

„Iskoristit ću priliku zahvaliti se Gradu Osijeku na čelu s gradonačelnikom Ivanom Radićem na potpori koju nam već godinama pruža, s obzirom da i Grad Osijek i tvrtka Ukop teže povećanju komunalnog standarda kad su u pitanju gradska groblja. Samo u ovoj godini zajedno s projektom Solarne elektrane, Grad Osijek i tvrtka Ukop uložili su 250.000 EUR u infrastrukturu groblja. Za predstojeći blagdan uređena su sva groblja kako bi se građani osjećali ugodno dok posjećuju svoje najmilije“- rekao je direktor Ukop-a Vedran Novokmet te najavio pojačan rad svih službi 31. listopada i 1. studenog.

UKOP-ove dežurne službe bit će na raspolaganju građanima 31. listopada i 1. studenog u vremenu od 7:00 do 19:00 sati, a za građane je otvoren i besplatni telefon 0800 9992, 24 sata dnevno, za sve intervencije, primjedbe i pritužbe koje će se otkloniti u najkraćem roku.

31. listopada i 1. studenog neće biti dopušten ulaz na Centralno groblje privatnim automobilima zbog prevelike koncentracije ljudi, ali je za građane starije životne dobi i slabo pokretljive sugrađane osigurano električno vozilo od 9:00 do 16:00 sati.

Tvrtka Ukop započela je i modernizaciju video nadzora na svim grobljima, a do 1.11. u punoj će funkciji biti novi sustav video nadzora na Centralnom i Aninom groblju.

GPP će na blagdan pojačati linije prema grobljima, te uvesti i dodatne linije.

„Na inicijativu gradonačelnika Ivana Radića, GPP je i ove godine omogućio besplatan javni gradski prijevoz na svim našim linijama. Bitno je naglasiti da će i tramvajske (koje su zbog modernizacije tramvajske infrastrukture trenutno zamijenjene autobusima) i autobusne linije prometovati po nedjeljnom rasporedu. Na taj dan pojačati ćemo dodatnim vozilima autobusnu liniju koja prometuje od Juga II do bolnice i uvodimo dvije nove linije. Frekvencija autobusne linije od MIO je svakih 60 min, a od MAČKAMAME svakih 20 min. Prvi polazak s Centralnog groblja biti će u 7:00, odnosno u 7:30. Jos bih jednom apleirao da građani maksimalno koriste javni gradski prijevoz, ne samo taj dan nego i inače, a posebno na blagdan Svih svetih, kako bi se što manje stvarale gužve oko groblja općenito u prometu“ – zaključio je direktor GPP-a, Goran Pajnić

Snimanje Svi sveti
Koristimo kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge.